Pages

Thursday, August 11, 2011

apple vs blackberry ..

masih ingat saat kita kenal apple dan blackberry sebagai sebiji buah .. miss that time so fuckin damn much ! sekarang .. sebut apple .. ohh ! Iphone ! .. sebut blackberry .. ohh ! curve ! torch ! bold ! storm ! etc ... banyak yang dah berubah sekarang ... 5 tahun dulu xsama dengan 5 tahun akan datang .. kenapa nak berada di takuk Lama ? sedangkan apple yang sebiji buah dah jadi satu jenama .. kita biLa Lagi ? wth of merepek ni ? apple .. blackberry .. xsama dengan hati .. walau bertahun jenama hati ,,, akan tetap ade suka duka dendam kasih dan sayang dalam nye .. walau berabad ,,, akan tetap ade cinta dan sisa pengorbanan di dalam nye .. tersisip pelbagai rasa yg xkan bisa diungkap oleh mulut semuanya .. kedap rasa itu tersimpan d sudut hati .. biarlah d situ .. smpai hary ia kan pergi .. eee !! wth !!

kisah d inspirasi dari sebiji apple .. bukan Iphone ! waLau harganya mahaL .. masih bisa d beLi oLeh ratusan manusia yg mmpunyai dollar .. ringgit malaysia .. rupiah .. peso etc ...

sebiji apple yg cantik .. yg berada d atas pohon .. letak nye yang paling tinggi d atas sane .. tak bisa di petik tanpa dipanjat .. tak bisa digapai tanpa galah .. melainkan ia sndri mnyembam kan dirinye ke ats bumi .. akhirnya xsiapa yang mahu .. mmbiar sebiji epal itu bergolek d tanah .. ahh ! sungguh dah xberharga .. kalau Iphone mesti da jd second hand kan ?

andaikan sebiji epal itu seorang perempuan .. berada di atas puncak tertinggi .. menanti seorang lelaki menunjukkan effort nye .. samada memanjat atau bergalah utk mndapatkan seorang perempuan yg bernilai seperti sebiji epal yg masak ranum lagi berharga di atas pokok .. mungkin mengambil masa yang lama .. sabarlah wahai perempuan .. jangan kau sembamkan diri kau ke tanah .. hanya kerana takut dirimu xdijemput turun .. sekali kau turun .. belum tentu kau bisa naik .. biarlah kau tetap d atas sane .. menanti dengan penuh sabar .. ajarkan dirimu utk mngelak panahan2 burung yg terbang bebas yg cuba merobek isimu .. semoga akan ada si pemanjat atau si penggalah yang akan mngeluarkan seluruh effortnye hanya utk dirimu ...

Wednesday, August 10, 2011

Let music speaks ,, (wordLess wednesday)



I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cry
And the days feel like years when I'm alone
And the bed where you lie is made up on your side

When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too

When you're gone
The words I need to hear to always get me through
The day and make it ok
I miss you

I've never felt this way before
Everything that I do reminds me of you
And the clothes you left, they lie on the floor
And they smell just like you, I love the things that you do

When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
And when you're gone
The face I came to know is missing too

And when you're gone
The words I need to hear to always get me through
The day and make it ok
I miss you

We were made for each other
Out here forever
I know we were, yeah

And all I ever wanted was for you to know
Everything I'd do, I'd give my heart and soul
I can hardly breathe I need to feel you here with me, yeah

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
And when you're gone
The face I came to know is missing too

And when you're gone
All the words I need to hear will always get me through
The day and make it ok
I miss you

Sunday, June 26, 2011

what did u do to me ?



setiap bait kata dLm Lagu ni .. sgt2 indah .. sgt mnyentuh perasaan .. my tears keep on come out .. dia xnak berhenti .. what should i do .. 4 sure .. im not just cry bcoz of dis song n dat Lyric .. butttt .. 4 those yg dedicated n suruh fiqa dgr Lagu ni .. i noe u reaLLy hurt jus now aLso me if u tatau .. Please let bygone be bygone .. i noe it not that easy .. but try pLease .. ALLAH sentiasa ada dgn hamba yg memrLukan pertoLongan nye .. jus b ikhLas when u say " jus go fLy away dgn bebas nye" .. u Let me fLy away .. but with the taLi terikat kat kaki .. how far can i go ? but 4 that song .. tq n it reaLLy touched .. sorry 4 dat hurt .. fiqa xde niat 4 give u dat hurt ...

Thursday, June 23, 2011

if La ade sayap ..

video

Yang terkasih
Peluklah hatiku dalam cinta
Selimui jiwaku yang rapuh
Bila kau tak ada di sisiku

Mempelaiku
Baringkan jiwaku dalam kasih
Dan biarkan kidung-kidung cinta
Menyanyi di dalam relung hati

Wahai kau cinta
Bawa aku terbang
Menembus hatinya
Bersama rinduku


Wahai kau cinta
Tunjukkan jalanku
Bawa aku terbang
Menembus hatinya


Wahai kau cinta
Terbangkan sayapku
Menuju hatinya
Yang selalu ku rindu


Bawaku terbang
Wahai sayap cinta
Bawalah diriku
Ke dalam hatinya


Bila hatiku gelap, terangiku
Bawa cahaya dalam hidupku

Bilaku jatuh nanti, peluk aku
Bawa aku terbang bersamamu

Wahai kau cinta
Bawa aku terbang
Menembus hatinya
Bersama rinduku

Wahai kau cinta
Tunjukkan jalanku
Bawa aku terbang
Menembus hatinya

Wahai kau cinta
Terbangkan sayapku
Menuju hatinya
Yang selalu ku rindu

Bawaku terbang
Wahai sayap cinta
Bawalah diriku
Ke dalam hatinya

Tuesday, June 21, 2011

Let me introduce UOLS to HIM ...

assaLamuaLaikum .. straight to the point .. wanna introduce readers2 yg tgh bace ni to him .. sape ? someone yg dah penuh mngisi ruang hati ni .. ACCIDENTLY .. dia dah ada kat hati ni sejak Lama dLu .. since i was a chiLd .. SUPRISING !! fiqa tatau pon .. tp ituLah hakikatnye .. kaLau MYIERA AMIN n NISA bace ni .. cnfrm korunk dapat agak sape kan .. hmmmm .. xsngke dia dah ada dLm haty ni .. da bes thing is .. not even sorg pon boy dapat tndingi dia dLm haty ni .. mmg sgt syg kat dia .. kira post ni REVEAL ape yg fiqa rase to him .. syg sgt2 kat dia .. dia da bnyk berkorban utk fiqa .. syg fiqa .. jage fiqa .. semua2 tu dia dah buat dr fiqa kecik2 dLu .. tak sangka kan .. semua yg dia buat mmbuahkan hasiL .. i've feeLing towrd him !! yes !! cant ignore dis feeLing anymore .. mmg xkan ade mane2 guy bLy tandingi dia .. yess !! his my father ,, name AKMAL B HJ SULAIMAN .. pengorbanan dia terLaLu besar dLm mendidik fiqa to be a very good girL ..rase nye beLum terLambat .. AYAH .. happy fathers day .. hope ayh suke hadiah tu .. n dat suprise .. :)
hehe ,, syg ayh smp biLa2 .. mmg xkan ade guy yg bLy repLace ayah .. u're da bes guy i've in da worLd .. PROMISE !! xoxo <3



Saturday, June 11, 2011

i try to keep on ignore dis feeLing ...

hanya igin kau tahu ..

video

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
hanya ingin kau tahu ...


Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Ow wooo wo wo wooo
Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Friday, June 3, 2011

jus wanna be a good bird ..

Look at the bird .. Their mom feed them .. Care of them .. I jus wanna be Like them .. Their mom teach how to fLy away .. So far away .. N smp mase dat bird fLy high .. FLy free .. I jus wanna be Like them .. Can i ?? I just tired of being here .. So tired .. Jus wanna fLy to another pLace .. Wanna out from dis crowd .. I jus wanna Let my tears come out UntiL dis tears habis .. So i can Laugh forever rite .. No tears .. No crying .. No sadness .. I want borrow yr shouLder to give permission to dis tears come out .. Can i ??

Wednesday, May 25, 2011

i tryy ...

u noe wut ??? Update pakai fon ni .. Haha .. Jakun gLer .. Br tahu bLy update pki fon .. Haha .. KetinggaLan nye fiqa ni .. igt pkai bb or i phone je bLy naa .. Haha .. Las copaque .. Gud nytee :)

Friday, May 20, 2011

... telling me the truth ...



uikk ? ape ni ? promotion diri ke kak ? harus La tidak2 .. !! jap .. cube korang tgok kjp muka fiqa tu .. haaa ? tanak .. ye tau fiqa x cantik .. tp muka fiqa sbLm PLASTIC SURGERY ni .. tLg La tgok .. ade rupa mnx kene tpu x ? xde kan .. tp kaLau muka fiqa after plastic surgery kat bawah ni .. ade la cam ksian2 kan .. muka mnx kne tipu .. mnx kne pujuk nk guLa2 .. choc .. tdy bear .. kan3 ..

so ? ape poin entry ni .. di sini fiqa ingin MENYATAKAN bahawasanya .. fiqa xsuka kne tipu .. lebih2 Lagi biLa sbnr nye .. bnde yg korg nk tipu tu .. budak 21 YEARS OLD mcm fiqa ni .. bly fikir kebenaran nye .. kalau yg mnipu fiqa muke innocent mcm bby tu .. kcik mcm bby .. xpe la jg .. bLy diterima akaL .. ni da besa .. tipu fiqa ni yg umur lebih kurang awak .. awak xfikir ke yg saya ni bLy berfikir ? bg tau je La bnde btoL .. xksh pun .. series x ksh .. dr awk mnipu .. see .. awk da lukakan aty kawan awk ni ( if awk angp fiqa ni masih kwn awk ) , dapat dosa kering Lagi mnipu org .. knp awk ni ? are u afraid of truth ? jus telling the truth .. aman La rasa ..

Monday, May 16, 2011

anak dato' yg menjengkelkan ..

bweekkk !! bwekkk !! bweekkk !! opsss .. muntah2 plak .. i need a doc !!
doc : y dear ?
me : i got vomited doc ..
doc : meh i check u .. urmm .. SURPRISING ! u got vomit cos u tgh mnympah dekat some one ..

see !! doc pon bLy detect yg aku tgh MNYAMPAH yg amat dkt TUTTTTTT !! ..
Look .. nmpk beno aku mnipo kan .. mne ade doc mcm tu .. haha .. read dis ANAK DATO' u cant controL my Life La .. even u anak dato' ! i xheran ok ! eah2 .. aku pon CUCU DATOK La .. errr means .. cucu atok aku .. haha .. sory ANAK DATO' jus wanna say stiap org ade Life masing2 .. cube belajar terima cara hidup org Lain .. bLy kan ANAK DATO' ?

y i wrote dis entry ? reLate kan la sndri .. bweekk .. !! again ....................

Wednesday, May 11, 2011

lelaki cantik .. perempuan handsome ..

haaa ? lelaki cntik ? perempuan handsome ? what derrr ??? haha .. yeLa .. kan lelaki suka perempuan cantik .. perempuan suka lelaki handsome .. itu logik nye tajuk entry ni .. haha .. act nye .. terfikir pasal tajuk ni pasal smlm la .. hang out dgn datin wany .. myiera amin .. mrP sy :P
amir farhan aka bf datin wany .. jai aka b myiera .. haaaa ?? what derr ?? myiera jgn marah .. kontroversi je di situ .. :P strting nye amir farhan aka bf datin wany menjeling2 mata nya melihat gadis2 .. and then .. datin wany dgn peka nya .. telah melihat perbuatn amir farhan aka bf datin wany tu .. maka .. goLLL !! eah ? xla .. kne cubit la amir farhan .. ape lagi .. huhu .. tp xbLy nk slh amir or kaum nye aka lelaki .. it jus a natural situation .. when da boy strt staring a girl .. lagi2 awek tu comel gila mcm heroin korea .. owh memang x la org nk pndg aku kan .. eah ? aku di situ .. haha .. ye la kita kacukan benggali .. xcomel mcm awek2 korean tu .. back to the story .. hehe .. act nye .. aku n kaum2 aku aka wanita2 or gadis2 .. xlari dr natural situation ni .. opss !! not staring kat grls2 yg cntik .. we're not lesbian .. merujuk kpd aku, myiera n datin wany ... tp we alls staring kat jejaka2 kacak la 4 sure .. biasala .. mghargai keindahan ciptaan ALLAH kata nya .. haha .. so natural la kan .. lelaki n cantik .. perempuan n handsome .. so ? fair n square ..

Sunday, May 8, 2011

still missing my UMI ...




opss !! focus pada yg tudung biru tu .. yes !! my MOM .. missing her so much3 ... sgt rindukan UMI .. sgt3 .. ape lagi nak ckp .. kaklong rindu umi .. tu je yg pandai nk taip skrg .. rindu kat umi .. rindu kat umi .. rindu kat umi ..

eah ? rindu kat ayh juga Laaaaaaaaaa .. :( bila nak balik niiii ...

Saturday, May 7, 2011

HAPPY MOTHERS DAY,,, UMI ...





" i missing u so much .. cant help im in love .. a day without u is a like a year without rain "
selamat hari ibu .. umi ..
bagai matahari kau menghangatkan hati ..
bagai bulan kau menyinari ..
masih lagi aku berdiri di sini ..
kerana perjuangan mu yg hakiki ..
umi .. aku anak mu ..
selamat hari ibu sekali lagi ..
maaf krn xpernah menjadi anak baik ..
tp umi yg terbaik pernah kaklong ada ..
terima kasih sbb sabar melayan kerenah kaklong ..
dari kaklong kecik .. sampai la ni .. dah besar kan umi ..
dah jd anak dara ..
cantik kan anak umi .. hehe ..
tgok la sape umi nya .. kan3 ..
umi .. sorry tau xdpt balik celebrate mothers day ..
kaklong nak exam nxt week ..
umi doakn kaklong tau ..
sempena hari ibu ni ..
kaklong nk minta maaf ..
kaklong bnyk buat salah kat umi ..
mne2 salah yg nyata yg tersembunyi ..
umi maafkan tau ..
kaklong nak umi tahu ..
umi perkara terbaik yg kaklong ada kat muka bumi ni ..
kalau umi xde .. kaklong tatau nk survive mcm mne ..
semua yg kaklong buat ni utk umi ..
walaupon xlah sehebat mana ..
tp umi sgala2 nya ..
terima kasih sbb selalu ada bila kakLong perlukan umi ..
kaklong igt lagi masa kecik2 dulu .. tiap2 pagi umi kejut nk pegi sekolah ..
tp kaklong ssh sgt nk bgon kan .. maaf umi .. sbb sshkan umi ..
dahlah bgon lambat tertido dlm bilik air plak tu .. hehe .. xsngaja la umi ..
masa mula2 sekolah dlu .. pagi2 umi masakkn air pns .. buat mnd tau .. bkn mnm ..
yela kan sejuk .. umi kesian kat ank umi ni .. g sekolah sejuk2 ..
umi bgn pagi2 .. sbb nk pnskan air .. buatkan srpn .. tmnkan sarapan ..
keluar rumah nk g sekolah .. umi diri dpn pintu .. tgok kaklong jalan kaki nk pegi sekolah .. smp kaklong hilang dr pandangan .. kaklong tahu doa umi sentiasa mengiringi .. terima kasih umi ..
sampai ting 1 .. kaklong dduk hostel .. hari2 ngs .. nak balik .. hari2 telefon umi .. ngs2 .. ksian umi .. mst risau kat kaklong kan time tu .. tp kan umi .. smp kaklong ting 5 pon mcm tu kan .. hari2 nk telefon umi .. tp mase tu da xngs kan umi kan .. hehe .. sikit2 je .. mnje nye la ank umi ni .. mcm mne ni asik mnje sgt .. tp mase ting 6 .. kaklong da tough sikit kan umi .. kan3 ? hehe .. mula2 je mase masok maahad johor kaklong ngs .. Lps tu kan kaklong da ok ... semua sbb umi .. terima kasih sbb selalu bg semngat kat kaklong .. n skrg .. kaklong da 21 tahun .. kaklong da jd backbone umi .. skrg umi ada mslh .. umi pula share dgn kaklong .. umi .. skrg umi pula kne jd kuat .. kaklong jd kuat sbb umi .. n umi semangat kaklong .. smp bila2 ... umi jutaan terima kasih kaklong ucapkan .. walaupun xcukup sbnr nye .. i.ALLAH .. kaklong akn jd yg terbaik utk umi .. kaklong syg umi .. more than anything is da world .. umi la emas .. intan .. berlian .. bulan .. matahari kaklong .. <3

umi sayang :)
sayang ayah jg .. hehe .. :)

Friday, May 6, 2011

i dont care ...

cinta .. dari mata turun ke hati .. tapi .. isyarat itu kadang xdifahami .. maka nyatakanlah .. melalui BIBIRMU .. biar TELINGA inikan MENDENGAR .. HATI ini mengerti .. MATA ini kan mmberi panahan yang sama .. kerana TELINGA tak mengerti bahasa MATA .. tapi mungkin MATA mengerti bahasa BIBIR .. tapi BIBIR kadang bermaksud palsu .. hanya HATI yg tahu ..

andai saja HATI ini bisa berkata-kata .. BIBIR pasti tak penuh KEPALSUAN ... TELINGA pasti mendengar KEBENARAN ... MATA pasti tak melihat PENIPUAN ... andainya HATI BISA berkata .. baru kau tahu apa yg tersirat .. berapa juta kasih yg ada di sini ..


video

Thursday, May 5, 2011

jangan terlalu mncari KESEMPURNAAN ...

Jika kamu memancing ikan ...
Setelah ikan itu terlekat di mata kail …
Hendaklah kamu mengambil ikan itu …
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula kedalam air begitu sahaja …
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya …
Ketajaman mata kail kamu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup …

Begitulah juga ...

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang …
Setelah ia mulai MENYAYANGI kamu …
Hendaklah kamu MENJAGA hatinya …
Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu saja …
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu …
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia masih mengingati kamu …

Jika kamu MENADAH air biarlah berpada …
Jangan terlalu berharap pada takungannya dan menganggap ia begitu teguh …
Cukuplah sekadar untuk KEPERLUANMU sahaja …
Kerana apabila ia mulai RETAK …
tidak sukar untuk kamu menampal dan memperbaikinya semula …
Dan bukannya terus dibuang begitu sahaja …

Begitulah juga …

Jika kamu sedang memiliki seseorang …
TERIMALAH dia seadanya …
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan mengganggapkan dia begitu istimewa …
Anggaplah dia manusia biasa …
Kerana apabila dia melakukan KESILAPAN …
tidaklah sukar untuk kamu MEMAAFKANNYA dan MEMBOLEHKAN hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhir hayat ...
Dan bukannya MENGHUKUMNYA dan MENINGGALKAN dia begitu sahaja kerana kamu merasa terlalu kecewa dengan sikapnya ...
Lalu semuanya akan menjadi TERHENTI begitu sahaja …

Jika kamu MEMILIKI sepinggan nasi …
Yang kamu pasti baik untuk diri kamu …
Yang MENGENYANGKAN dan BERKHASIAT …
Mengapa kamu berlengah lagi ?
Cuba mencari makanan yang lain …
Kerana terlalu ingin mengejar KELAZATAN …
Kelak, nasi itu akan BASI sendiri dan kamu sudah tidak boleh menikmatinya lagi …
Kamu akan MENYESAL …

Begitulah juga …

Jika kamu telah bertemu dengan seorang INSAN …
Yang kamu pasti boleh membawa KEBAIKAN kepada dirimu …
MENYAYANGIMU … MENGASIHIMU … dan MENCINTAIMU …
Mengapa kamu berlengah lagi ?
Cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain …
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN …
Kelak, dia akan BERJAUH HATI dan kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain …
Kamu juga yg akan MENYESAL dan tidak ada gunanya lagi …

Oleh itu janganlah kita terlalu mengejar KESEMPURNAAN kerana ia bukanlah faktor utama KEBAHAGIAAN yang sempurna, sedangkan jika kita boleh memaafkan KESILAPAN orang yang kita sayang dan akur dengan KELEMAHANNYA sebagai manusia biasa serta BERSYUKUR dengan apa yang kita sudah MILIKI …kita akan BAHAGIA, BAHAGIA dan terus BAHAGIA …itu lebih BERMAKNA !

"Begitu hidup ini tiada yang abadi yg patah Kan tumbuh yang hilang Kan berganti, namun yang berganti tidak mungkin sama seperti yang hilang"

Mengenali seseorang itu, kadangkala membuat kita ketawa, mengenali seseorg itu juga kadangkala membuat kita mengalirkan airmata… sesunguhnya, mengenali seseorang itu mampu memberi kita sejuta rasa marah, sedih, gembira, sayang dan rindu.. tapi, sedarilah kita… mengenali seseorang itu sebenarnya adalah 1 Anugerah… biarpun hadirnya hanya seketika & Sekadar teman Sementara… bersyukurlah dengan kehadirannya. . .. kerana barangkali melaluinya kita mengerti apa itu erti PERSAHABATAN. …

Friday, April 29, 2011

warkah eLektronik ..

assalamualaikum .. ke hadapan abg yg sgt fiqa syg .. terlebih dahulu .. fiqa merakam kan setinggi2 penghargaan dan terima kasih yg teramat sgt kerana teLah mnjga fiqa dgn baik .. walaupun tidak lah sebaik umi dan ayah fiqa jaga dan didik .. kerana abg adalah abg fiqa SELAMA-LAMANYA . takkan boleh jadi umi dan ayah .. dan jadi ape2 selain mnjd abg . tujuan warkah ini di taip adalah ingin menyatakan satu perasaan .. yang lebih di kenali sebagai RINDU ataupun kalau xfaham bahasa inggeris nye MISS .. rase dah faham kan ? fiqa tahu .. fiqa bukan adik yang baik .. dan xmungkin jadi adik yang baik .. sebab fiqa manusia bang .. fiqa selalu buat salah .. harap ape salah fiqa dekat abg .. ampunkan la .. nk tunggu raya .. mcm lambat lagi .. jgn kan x sempat je nk jumpe abg .. abg bila nak balik ? fiqa kat sini tunggu abg balik .. hari2 bang .. xcukup setakat hari2 .. setiap jam .. minit .. saat .. selalu harap abg balik .. nk di telefon kan .. fiqa tatau abg kat mane .. kalau dLm mesia lagi .. bly cr naik bas ke .. teksi ke .. tp mne nak tuju ? ats puncak genting highland ke ? kalau luar mesia .. agak2 nk beli tiket flight g mane ? ruma steven gerrard ke ? abg kat mane sbnr nye ? balik la bang . nak buat ape mmbw hati lame2 .. jauh2 sane .. ade org nk pjuk ke ? kalau ade alhamdulillah .. fiqa mmg xbly nk pjuk abg . maaf .. yg pntg nye fiqa rindukan abg .. fiqa nak abg balik .. kite kongsi2 cerita mcm dulu .. abg .. fiqa da nak final .. sem ni tough sgt .. rase mcm da gve up .. abg balik la bg semangat .. mcm dLu2 .. abg .. abis dip ni .. fiqa tanak cntinue stud lg .. fiqa nak amik kursus perniagaan .. nk teruskan perniagaan ayah .. balik la bang .. tlg mne2 yg ptt .. kan seronok .. abg .. bukan salah abg simpan perasaan kat fiqa .. semua tu kan kerja ALLAH .. fiqa xpernah salahkan abg .. fiqa cuma nak abg fhm .. fiqa xpernah anggp abg ape2 ... selain abg .. fiqa syg kan abg .. fiqa rindu abg .. sebab abg .. abg fiqa .. selamanya .. xbLy berubah .. kalau abg da jd org lain .. sape nak jd abg fiqa ? abg je yg bly jadi abg fiqa .. fiqa tau mcm mne n ape yg abg rase .. mmndm rase pd org yg kita syg .. fiqa pon mcm tu .. tp fiqa xpernah pksa org tu syg kat fiqa .. fiqa redha kalau dia cuma angp fiqa kawan .. abg pon bly kuat mcm fiqa .. abg balik la jumpe fiqa .. sebagai abg fiqa .. fiqa tunggu abg balik .. tp jnji dgn fiqa .. abg akn ttp jd abg fiqa .. smp bila2 .. fiqa doakn abg jumpe insan yg betul2 syg kan abg .. semoga ALLAH buka pintu hati abg utk wanita lain .. sementara abg berada di mane abg berada sekarang .. fiqa doakn kemudahan abg mnjlni kehidupan di sana .. semoga bertemu dgn wanita idaman .. semoga berganti hati bang .. fiqa bukan utk abg .. semoga ini peringatan fiqa yg terakhir utk abg .. fiqa adik abg .. abg, abg fiqa .. selamanya .. tau2 .. fiqa syg abg .. balik tau .. fiqa rindu .. fiqa tau abg bace ape yg fiqa taip ni .. semoga bertemu lagi d lembaran lain .. salam sayang utk abg .. dr FIQA adikmu selamanya ..

Wednesday, April 27, 2011

kepergian mu .. kehadiran nye ..

jus wanna see u come to me .. miss sgt2 .. skrg bnyk sgt prob .. baLik la .. jumpe fiqa .. jgn mcm ni ..
abg kan abg fiqa .. abg idoL fiqa .. kalau abg yg mcm ni .. fiqa da xde semngat nk teruskan ape2 kat sini .. fiqa tahu abg bace ape yg fiqa tuLis ni .. baLik la .. rindu sgt .. lupakan je ape yg da jd .. walau mcm mne pon u're aLwys my big brother .. cant b someone else .. trust me that u can be my big brother ... every second kat sni igt kat abg .. kalau abg pegi sbb nk fiqa rindu kat abg .. yes u got it .. i miss u a lot !! skrg ni fiqa cuma hope abg balik .. jumpa fiqa .. share story mcm dlu .. spprt fiqa .. fiqa da nak final ni .. doakn la fiqa .. kalau bly b4 fiqa final balik lah .. pLease3 .. cant do it if u not by my side .. ye fiqa suke kat smeone .. even dia x sehebat abg .. tp dia perkara terindah penah jadi dlm hdp fiqa .. kalau syg fiqa balik .. kita story2 pnjg2 .. miss u a lot big brother :(

yang ku tahu cinta itu indah ,,,

Tak Pernah Aku Membayangkannya
Bila Insan Sedang Patah Hati
Kali Ini Ku Rasakan Sesungguhnya

Reff:*
Siang Hariku Bagaikan Malam
Pelangipun Berwarnakan Kelam
Inikah Yang Dinamakan Patah Hati

**
Tak Ingin Kujalani Cinta Yang Begini
Yang Kutahu Cinta Itu Indah
Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Kumau Kau Tetap Disisiku

Back To Reff:* & **

Dan Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Kumau Kau Tetap Disisiku

Siang Hariku Bagaikan Malam
Pelangipun Berwarnakan Kelam

video

Sunday, April 24, 2011

maaf .. yang awk xtahu .. yg sy nak awk tahu ..

maaf .. saya menaruh hati pada awk .. maaf .. saya mungkin bukan someone terbaik yg ada kat muka bumi ni ... maaf .. yang awk xtahu .. saya syg kan awk .. yang saya nak awk tahu .. saya akn syg awk smp bila2 .. yg awk xtahu .. sy sgt2 suke staLker awk .. yg sy nak awk tahu .. saya terLaLu concern tentang awk .. yg awk xtahu .. saya beLjar mmhmi awk .. yg sy nak awk tahu .. saya tahu yg semua ni smntra .. kerna d antara kita ada dia ... dan dia sbnr nye yg awk nk, saya tahu dan saya buat xtahu .. terima kasih kerana mereLakan perbuatan saya .. yg awk xtahu .. sy nak memiLiki awk .. yg saya nak awk tahu .. smp mase sy akn puLangkan awk pada dia .. maaf kerana yg awk xtahu itu yg sy nak awk tahu ..

Friday, March 11, 2011

ehem..ehem..

assalam.. kepada kawan2 yg mengikuti perkembangan cerpen saya, terima kasih. Berita baik, PART 3 IS RELEASE... :) thnks 4 supporting.

Tuesday, March 8, 2011

yes .. im crying .. :(

kenapa hati sy suke dia ??
walhaL hati dia xpernah ada name sy ..
kenapa sy syg dia ??
sdg d mata dia xpernah ada saya ..
kenapa saya suka dia ??
sedangkan dia xpernah tahu lewujudan saya ..
kenapa saya menangis utk dia ?
ujian apa ALLAH bg kat saya ni ??
saya x kuat nak tahan ..
sakit dia xmcm yg duLu ..
peritnya hati saya ..
rasa mcm kne cakar ..
kepada yg berkenaan yg pernah suka sy ..
sy mnx maaf kLu pernah Lukakan awk ..
skrg sy rase ape awk rase ..
maaf dari hujung rambut smp hujung kaki ..
kpd seseorang yg saya admire sgt2 tu ..
sy xberhak nak pksa awk ..
lagipun dLm hati awk ..
dah ada "dia" ..
semoga awk bhgia ..
itu doa saya ..
maaf sy kne juga ckp ..
sakitnye dada sy mcm nak tercabut nyawa ..
myiera amin .. nisa firsa ,, tLg La sy ...
xLarat nk tngg dah ..
nk jmpe korg ..
wanna borrow yr shouLder ,,
please !! need korg sgt2 skrg ..
rase mcm nak mati kat cni ..
sumpah dah tatau nk ckp mcm mne rse dye ..
maaf xdpt tunaikan jnji kat korg ,,
ak syg dia .. syg sgt2 .. ape nak buat ???
korg dtg La cni terbg jumpa ak ..:(((((((((
xLarat nak taip Lagi ..
my tears on my keyboard ,,

Thursday, March 3, 2011

Wednesday, March 2, 2011

CHECK IT OUT ..

as salam kawan2 yang follow blog saya .. jangan lupa baca n komen cerpen saya tau .. baru keluar part 1 .. terima kasih sebab support .. :) klik sini kalau nak bace cerpen sy kay ..

Tuesday, March 1, 2011

saya sayang awak ..

ye ,, saya sayang awak .. sayang sangat2 .. awak sayang saya ?? aLaaaahaaaiii .. biLa La buLey tnye PEUGEOT saya mcm 2 ?? memetik Lagu heLiza .. yang bertajuk CUMA AKU .. " aku sayang kamu ,, tapi kamu .. xsuka aku .. " uhuk3 ... sedey La .. haha .. nak nyanyi kan La utk PEUGEOT saya .. buLey2 ?? xbuLey heh .. xpe La .. amik Lirik ni .. khas dari sy .. utk PEUGEOT ...
Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Aku kenang kamu, aku bayangkan dirimu
Aku rindu kamu tapi kamu tak rindu aku

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang
Apa kata kamu, mahu undur atau maju
Mungkin cuma aku tapi kamu belum tahu

Untuk apa cinta jika tidak sudi
Untuk apa kasih jika tak memberi

Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang

Monday, February 21, 2011

HATIKU DI SINI ..

termenung jauh kaLa hati dirundum piLu .. mengharap si dia kembaLi ... menyusun tawa menderaikan tangisan d ribaanku .. apa mungkin semuanya tinggaL angan semata ?? berharap kau kembaLi memberi jawapan pasti .. masih pantas kah ak berdiri d sini ?? menanti kau hadir bagai angin menderu yang LaLu menyapa perlahan ke pipi .. tanpa ku sedari .. tangisan ku sendiri meLewati lembut mengaLir deras atas pipi yang xpernah bersaLah .. lencun sudah hujung bajuku .. menapis pergi air mata .. yang tidak tahu bagaimana ingin di sudahkan segaLanya .. hamparan hijau d depan mata tidak Lagi ada seri .. nun jauh burung terbang d dada Langit .. bagai semut meniti titi Lagak nya .. matahari yang menyinar hanya meninggaL kan hangat .. yang mungkin takkan ku perolehi Lagi dari hatimu .. ke mana hiLangnya sekeping hatimu ?? yg duLu nya tercatat namaku ... HATI KU DI SINI masih ada namamu .. tak berupaya ak memadam .. andai ku cuba .. tidak puLa ku jumpa akan sesuatu yang bisa hiLangkan pautan namamu d hati .. bagai sudah terpahat tidak bisa d tampaL .. namamu terus terukir di sini .. tanpa akhir yang pasti ..


act nak try tuLis cerpen .. so ni tajuk nya .. HATIKU DI SINI .. yang atas tu puisi .. kira macam SINOPSIS cerpen tu nanti .. dapat agak ke tak dapat agak jaLan cerita tu ..

Saturday, February 19, 2011

CAMERA !!!



ya ALLAH !!! my cam .. tertinggaL kat bp larh .. owh .. dah terlambat .. today ada kenduri .. so .. g kenduri with tangan kosong je La .. owhhh sedih nyeee !! crying :P haha .. eah .. tapi xpe .. at the kenduri .. ade my kazen tegur i La .. heee .. mcm xpercaye jg .. first sight .. dia sgggttt sombong .. ops maaf .. terpromote awak d di situ .. act 'dia' xbace pon post ni .. haha .. korang diam2 je La .. haha .. :P .. back to the story .. kaLau tgok dia mmg sgt la sombong rupa dia .. betoL kata perumpamaan .. don judge a book by its cover .. sape sangka .. dia tego i dLu .. he said .. he caLL my name again n again .. tp i xdgr .. but siyes i xdgr .. n after 2 .. eLk La kami berbuaL .. sounds good kan .. yela .. b4 ni xknL .. tp bLy berbuaL <> .. hiLang la ckit sdey d sbbkan xbw cam td .. n da bes thing ever happen is .. baLik dari kenduri .. my mom <> ajk g gunting rambut .. n dapat la mngecek .. cuci n iron rambut .. heeee .. thnks mom .. n jgn xcaye .. ayah i pon dduk tunggu tyme i wash n iron my hair .. haaaaa .. thnks dad .. Luv both of u ever la :)

Thursday, February 17, 2011

sayang kat awak ..





tu tangan sape ?? kaLau nak .. tu tangan saya ..saya nak bagi HEART tu kat awak .. awak nak takkkk ????
ohh .. question mark .. saya tak tahu awak nak ke x HEART 2 .. awakk ... amik La HEART 2 ... kaLau taknak .. cakap La ..tapi awak macam nak jeeee ...

uikkk .. awak pandang saya macam tuuu .. awak nak eah HEART tu .. amik La awak .. saya mmg nak bg kat awak ... mmg nakkk sgt bg kat awak HEART tu .. betuL ni ... saya xtipuu tau ...

finaLLy .. HEART aLwys be my HEART .. dan pndangan awak .. tetap akn jd pandangan misteri utk saya ... sayang awak sampai biLa2 ..

Monday, February 14, 2011


"Oh pergilah..Satu hidup bahagia Yang telah pun tertewas..Dengan satu kesalahan Yang mungkin di maaf..Perasaan ini seperti Telah pun mati..Hanya jasad aku berdiri sendiri"

saat mentari jatuh menyinari bumi lain .. baru bumi d sini tersedar tentang hangatnya terik mentari .. yang mampu hilangkan sejuk dingin yang tembus ke tulang di malam hari .. begitulah kaedah nya manusia kini .. yang di sisi selalu dipinggir .. hingga ke mana pergi yang di sisi itu .. HILANG !! menelan jerih perit sakit di hati sendiri .. tak mampu Lagi dgn kata2 .. hanya mampu berendam air mata .. yang entah bila puLa sudahnya .. hingga perasaan yang dulu indah berbunga-bunga di hati kini mati .. tanpa mungkin kan hidup kembaLi .. ia HATI bukan BUNGA2 d taman .. yang mampu di baja di siram .. d cantas sana sini utk hiLangkan segaLa cacat ceLanya .. HATI ini sudah dicaLari .. Lukanya dalam tidak berjarak .. andai kering .. tak mungkin sembuh .. semua sudah d hati hati .. maaf .. ak tak mampu hiLangkan Luka sendiri ..

Sunday, February 13, 2011

0hh !! VALENTINE ...

as salam .. n salam sejahtera .. eahh !! ade pembaca agma lain ke ?? haha .. tak de kot .. gempak je .. hmm act post yang kaLi ni nk shre psL VALENTINE .. oohh !! sweet nye dgr PHRASES 2 .. Lagi yg ada bf kan3 ?? mesti tgh imagine .. hadiah ape nk dpt VALENTINE kali ni .. dpt kereta .. ALHAMDULILLAH .. xdpt kereta .. dapat teddy bear pon ok La .. dr D xdpt ape2 sbb xde bf .. 0pss !! meLaLut suda .. sbnr nye nk share Link psL VALENTINE .. KLIK SINI .. baca tau .. untuk pengajarn masing2 kay .. hayatiLah .. semoga kita tak terlepas jauh dari landasan ..

new ..

as saLam ..
n gud m0wning .. dah pukuL 1 kan .. kenapa x td0 lagi ?? haih !! BLOG la punya pasaL .. dah lama ade bL0g .. tp baru ni sibuk nk xpL0re .. mane tau satu hari nanti ada orang nk pngL D bg ceramah utk bakaL2 bL0gger .. haha !! ceramah ke ?? owh .. lagi satu .. nick name baru !! D !! senang kan .. pendek jek .. kenapa D ?? suka hati La .. nanti2 update Lagi kay .. jus nk infrm .. D ade p0st baru .. haha .. :) .. nak tid0 .. esok nak baLik BATU PAHAT dah .. continue study .. wish me Luck .. <3