Pages

Wednesday, May 25, 2011

i tryy ...

u noe wut ??? Update pakai fon ni .. Haha .. Jakun gLer .. Br tahu bLy update pki fon .. Haha .. KetinggaLan nye fiqa ni .. igt pkai bb or i phone je bLy naa .. Haha .. Las copaque .. Gud nytee :)

Friday, May 20, 2011

... telling me the truth ...



uikk ? ape ni ? promotion diri ke kak ? harus La tidak2 .. !! jap .. cube korang tgok kjp muka fiqa tu .. haaa ? tanak .. ye tau fiqa x cantik .. tp muka fiqa sbLm PLASTIC SURGERY ni .. tLg La tgok .. ade rupa mnx kene tpu x ? xde kan .. tp kaLau muka fiqa after plastic surgery kat bawah ni .. ade la cam ksian2 kan .. muka mnx kne tipu .. mnx kne pujuk nk guLa2 .. choc .. tdy bear .. kan3 ..

so ? ape poin entry ni .. di sini fiqa ingin MENYATAKAN bahawasanya .. fiqa xsuka kne tipu .. lebih2 Lagi biLa sbnr nye .. bnde yg korg nk tipu tu .. budak 21 YEARS OLD mcm fiqa ni .. bly fikir kebenaran nye .. kalau yg mnipu fiqa muke innocent mcm bby tu .. kcik mcm bby .. xpe la jg .. bLy diterima akaL .. ni da besa .. tipu fiqa ni yg umur lebih kurang awak .. awak xfikir ke yg saya ni bLy berfikir ? bg tau je La bnde btoL .. xksh pun .. series x ksh .. dr awk mnipu .. see .. awk da lukakan aty kawan awk ni ( if awk angp fiqa ni masih kwn awk ) , dapat dosa kering Lagi mnipu org .. knp awk ni ? are u afraid of truth ? jus telling the truth .. aman La rasa ..

Monday, May 16, 2011

anak dato' yg menjengkelkan ..

bweekkk !! bwekkk !! bweekkk !! opsss .. muntah2 plak .. i need a doc !!
doc : y dear ?
me : i got vomited doc ..
doc : meh i check u .. urmm .. SURPRISING ! u got vomit cos u tgh mnympah dekat some one ..

see !! doc pon bLy detect yg aku tgh MNYAMPAH yg amat dkt TUTTTTTT !! ..
Look .. nmpk beno aku mnipo kan .. mne ade doc mcm tu .. haha .. read dis ANAK DATO' u cant controL my Life La .. even u anak dato' ! i xheran ok ! eah2 .. aku pon CUCU DATOK La .. errr means .. cucu atok aku .. haha .. sory ANAK DATO' jus wanna say stiap org ade Life masing2 .. cube belajar terima cara hidup org Lain .. bLy kan ANAK DATO' ?

y i wrote dis entry ? reLate kan la sndri .. bweekk .. !! again ....................

Wednesday, May 11, 2011

lelaki cantik .. perempuan handsome ..

haaa ? lelaki cntik ? perempuan handsome ? what derrr ??? haha .. yeLa .. kan lelaki suka perempuan cantik .. perempuan suka lelaki handsome .. itu logik nye tajuk entry ni .. haha .. act nye .. terfikir pasal tajuk ni pasal smlm la .. hang out dgn datin wany .. myiera amin .. mrP sy :P
amir farhan aka bf datin wany .. jai aka b myiera .. haaaa ?? what derr ?? myiera jgn marah .. kontroversi je di situ .. :P strting nye amir farhan aka bf datin wany menjeling2 mata nya melihat gadis2 .. and then .. datin wany dgn peka nya .. telah melihat perbuatn amir farhan aka bf datin wany tu .. maka .. goLLL !! eah ? xla .. kne cubit la amir farhan .. ape lagi .. huhu .. tp xbLy nk slh amir or kaum nye aka lelaki .. it jus a natural situation .. when da boy strt staring a girl .. lagi2 awek tu comel gila mcm heroin korea .. owh memang x la org nk pndg aku kan .. eah ? aku di situ .. haha .. ye la kita kacukan benggali .. xcomel mcm awek2 korean tu .. back to the story .. hehe .. act nye .. aku n kaum2 aku aka wanita2 or gadis2 .. xlari dr natural situation ni .. opss !! not staring kat grls2 yg cntik .. we're not lesbian .. merujuk kpd aku, myiera n datin wany ... tp we alls staring kat jejaka2 kacak la 4 sure .. biasala .. mghargai keindahan ciptaan ALLAH kata nya .. haha .. so natural la kan .. lelaki n cantik .. perempuan n handsome .. so ? fair n square ..

Sunday, May 8, 2011

still missing my UMI ...




opss !! focus pada yg tudung biru tu .. yes !! my MOM .. missing her so much3 ... sgt rindukan UMI .. sgt3 .. ape lagi nak ckp .. kaklong rindu umi .. tu je yg pandai nk taip skrg .. rindu kat umi .. rindu kat umi .. rindu kat umi ..

eah ? rindu kat ayh juga Laaaaaaaaaa .. :( bila nak balik niiii ...

Saturday, May 7, 2011

HAPPY MOTHERS DAY,,, UMI ...





" i missing u so much .. cant help im in love .. a day without u is a like a year without rain "
selamat hari ibu .. umi ..
bagai matahari kau menghangatkan hati ..
bagai bulan kau menyinari ..
masih lagi aku berdiri di sini ..
kerana perjuangan mu yg hakiki ..
umi .. aku anak mu ..
selamat hari ibu sekali lagi ..
maaf krn xpernah menjadi anak baik ..
tp umi yg terbaik pernah kaklong ada ..
terima kasih sbb sabar melayan kerenah kaklong ..
dari kaklong kecik .. sampai la ni .. dah besar kan umi ..
dah jd anak dara ..
cantik kan anak umi .. hehe ..
tgok la sape umi nya .. kan3 ..
umi .. sorry tau xdpt balik celebrate mothers day ..
kaklong nak exam nxt week ..
umi doakn kaklong tau ..
sempena hari ibu ni ..
kaklong nk minta maaf ..
kaklong bnyk buat salah kat umi ..
mne2 salah yg nyata yg tersembunyi ..
umi maafkan tau ..
kaklong nak umi tahu ..
umi perkara terbaik yg kaklong ada kat muka bumi ni ..
kalau umi xde .. kaklong tatau nk survive mcm mne ..
semua yg kaklong buat ni utk umi ..
walaupon xlah sehebat mana ..
tp umi sgala2 nya ..
terima kasih sbb selalu ada bila kakLong perlukan umi ..
kaklong igt lagi masa kecik2 dulu .. tiap2 pagi umi kejut nk pegi sekolah ..
tp kaklong ssh sgt nk bgon kan .. maaf umi .. sbb sshkan umi ..
dahlah bgon lambat tertido dlm bilik air plak tu .. hehe .. xsngaja la umi ..
masa mula2 sekolah dlu .. pagi2 umi masakkn air pns .. buat mnd tau .. bkn mnm ..
yela kan sejuk .. umi kesian kat ank umi ni .. g sekolah sejuk2 ..
umi bgn pagi2 .. sbb nk pnskan air .. buatkan srpn .. tmnkan sarapan ..
keluar rumah nk g sekolah .. umi diri dpn pintu .. tgok kaklong jalan kaki nk pegi sekolah .. smp kaklong hilang dr pandangan .. kaklong tahu doa umi sentiasa mengiringi .. terima kasih umi ..
sampai ting 1 .. kaklong dduk hostel .. hari2 ngs .. nak balik .. hari2 telefon umi .. ngs2 .. ksian umi .. mst risau kat kaklong kan time tu .. tp kan umi .. smp kaklong ting 5 pon mcm tu kan .. hari2 nk telefon umi .. tp mase tu da xngs kan umi kan .. hehe .. sikit2 je .. mnje nye la ank umi ni .. mcm mne ni asik mnje sgt .. tp mase ting 6 .. kaklong da tough sikit kan umi .. kan3 ? hehe .. mula2 je mase masok maahad johor kaklong ngs .. Lps tu kan kaklong da ok ... semua sbb umi .. terima kasih sbb selalu bg semngat kat kaklong .. n skrg .. kaklong da 21 tahun .. kaklong da jd backbone umi .. skrg umi ada mslh .. umi pula share dgn kaklong .. umi .. skrg umi pula kne jd kuat .. kaklong jd kuat sbb umi .. n umi semangat kaklong .. smp bila2 ... umi jutaan terima kasih kaklong ucapkan .. walaupun xcukup sbnr nye .. i.ALLAH .. kaklong akn jd yg terbaik utk umi .. kaklong syg umi .. more than anything is da world .. umi la emas .. intan .. berlian .. bulan .. matahari kaklong .. <3

umi sayang :)
sayang ayah jg .. hehe .. :)

Friday, May 6, 2011

i dont care ...

cinta .. dari mata turun ke hati .. tapi .. isyarat itu kadang xdifahami .. maka nyatakanlah .. melalui BIBIRMU .. biar TELINGA inikan MENDENGAR .. HATI ini mengerti .. MATA ini kan mmberi panahan yang sama .. kerana TELINGA tak mengerti bahasa MATA .. tapi mungkin MATA mengerti bahasa BIBIR .. tapi BIBIR kadang bermaksud palsu .. hanya HATI yg tahu ..

andai saja HATI ini bisa berkata-kata .. BIBIR pasti tak penuh KEPALSUAN ... TELINGA pasti mendengar KEBENARAN ... MATA pasti tak melihat PENIPUAN ... andainya HATI BISA berkata .. baru kau tahu apa yg tersirat .. berapa juta kasih yg ada di sini ..


video

Thursday, May 5, 2011

jangan terlalu mncari KESEMPURNAAN ...

Jika kamu memancing ikan ...
Setelah ikan itu terlekat di mata kail …
Hendaklah kamu mengambil ikan itu …
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula kedalam air begitu sahaja …
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya …
Ketajaman mata kail kamu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup …

Begitulah juga ...

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang …
Setelah ia mulai MENYAYANGI kamu …
Hendaklah kamu MENJAGA hatinya …
Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu saja …
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu …
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia masih mengingati kamu …

Jika kamu MENADAH air biarlah berpada …
Jangan terlalu berharap pada takungannya dan menganggap ia begitu teguh …
Cukuplah sekadar untuk KEPERLUANMU sahaja …
Kerana apabila ia mulai RETAK …
tidak sukar untuk kamu menampal dan memperbaikinya semula …
Dan bukannya terus dibuang begitu sahaja …

Begitulah juga …

Jika kamu sedang memiliki seseorang …
TERIMALAH dia seadanya …
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan mengganggapkan dia begitu istimewa …
Anggaplah dia manusia biasa …
Kerana apabila dia melakukan KESILAPAN …
tidaklah sukar untuk kamu MEMAAFKANNYA dan MEMBOLEHKAN hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhir hayat ...
Dan bukannya MENGHUKUMNYA dan MENINGGALKAN dia begitu sahaja kerana kamu merasa terlalu kecewa dengan sikapnya ...
Lalu semuanya akan menjadi TERHENTI begitu sahaja …

Jika kamu MEMILIKI sepinggan nasi …
Yang kamu pasti baik untuk diri kamu …
Yang MENGENYANGKAN dan BERKHASIAT …
Mengapa kamu berlengah lagi ?
Cuba mencari makanan yang lain …
Kerana terlalu ingin mengejar KELAZATAN …
Kelak, nasi itu akan BASI sendiri dan kamu sudah tidak boleh menikmatinya lagi …
Kamu akan MENYESAL …

Begitulah juga …

Jika kamu telah bertemu dengan seorang INSAN …
Yang kamu pasti boleh membawa KEBAIKAN kepada dirimu …
MENYAYANGIMU … MENGASIHIMU … dan MENCINTAIMU …
Mengapa kamu berlengah lagi ?
Cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain …
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN …
Kelak, dia akan BERJAUH HATI dan kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain …
Kamu juga yg akan MENYESAL dan tidak ada gunanya lagi …

Oleh itu janganlah kita terlalu mengejar KESEMPURNAAN kerana ia bukanlah faktor utama KEBAHAGIAAN yang sempurna, sedangkan jika kita boleh memaafkan KESILAPAN orang yang kita sayang dan akur dengan KELEMAHANNYA sebagai manusia biasa serta BERSYUKUR dengan apa yang kita sudah MILIKI …kita akan BAHAGIA, BAHAGIA dan terus BAHAGIA …itu lebih BERMAKNA !

"Begitu hidup ini tiada yang abadi yg patah Kan tumbuh yang hilang Kan berganti, namun yang berganti tidak mungkin sama seperti yang hilang"

Mengenali seseorang itu, kadangkala membuat kita ketawa, mengenali seseorg itu juga kadangkala membuat kita mengalirkan airmata… sesunguhnya, mengenali seseorang itu mampu memberi kita sejuta rasa marah, sedih, gembira, sayang dan rindu.. tapi, sedarilah kita… mengenali seseorang itu sebenarnya adalah 1 Anugerah… biarpun hadirnya hanya seketika & Sekadar teman Sementara… bersyukurlah dengan kehadirannya. . .. kerana barangkali melaluinya kita mengerti apa itu erti PERSAHABATAN. …